Butiken

Välkommen till vår fysiska butik! På en yta av 300m2 samsas mängder med ljus, inredning och såklart vårt café.

Här kan du strosa runt och njuta av vår stämningsfulla och avslappnande miljö.

Butiken skyltas om och skiftar med årstiderna och högtidernas färger, på våren och sommaren blomstrar butiken i färgglatt.
På hösten blir den murrig och mysig i sprakande varma toner.
På vintern och kring jul samsas traditionella röda och gröna avdelningar med krispigt och vintrigt i vitt och blått.
Utöver säsongernas färger som skiftar har vi alltid massor med andra färger som står stadiga året runt.

Loiten-lys i Norge

Ljusen som är grunden i vår butik kommer från Norge och är handgjorda vaxljus som är baserade på unik och mångårig kompetens.
Vaxet som används är luktfritt, avger inte giftstoft och har en lång brinntid.
Ljusen blir bara vackrare ju längre ner dom brunnit och har en genomlysning som är fantastikt vacker.

Loiten-lys startades i november 1991 som ett enmansföretag i en källare i Norge. Omkring 90 procent av alla ljus är designade och producerade av Loiten.lys. och White house of candels.
Några maskiner används inte utan alla ljus är handgjorda och tillverkade av ren stearin och vax av högsta kvalitet. Ett färdigt ljus kan ha genomgått upp till tolv olika arbetsprocesser innan det är klart. Det arbetas ständigt med nya idèer, modeller, och färger, där funktionen när ljusen brinner är minst lika viktig som utsèendet. Därför kan det ta flera månader innan en ny modell är klar.

Eftersom ljusen är handgjorda blir varje ljus helt unikt, ett riktigt hantverk.

Förutom ljus, flytljus för vatten, doftljus, fantastiska massageljus från Klinta och tillbehör till ljusen har vi annan handplockad inredning som fina prydnadssaker, unika vaser, konstväxter, ljuslyktor stora som små, servetterna du behöver för att göra en fin dukning och mycket mer bland annat..
Lokalt producerade får och lammskin. Skinnen kommer från den, sedan många år, utrotningshotade gamla svenska lantrasen ”Svart Rya”. En ras som anpassats till det nordiska klimatat under lång tid och som är känd för sin glansiga, vackra och långa ull.
Skinnen finns i hel ull längd, men även nerklippta i olika längder. En del nerklippta skinn är även tvättbara i maskin. Skinnen är mycket individuella och måste ses.

Hos oss hittar ni dom där unika presenterna i olika prisklasser.
Grejerna som sätter pricken över iet när ni ska dekorera till bröllopet, bröllopsdukningen, födelsedagsfirandet, kalaset, jul, nyår och påsk, ja till alla tillfällen när man vill ha det där lilla extra eller bara när man vill ha något nytt att vila ögonen på på köksbordet.
Här har ni den unika gå bort presenten som håller, som ni kan ladda upp ett gäng med hemma och slippa bli satt på pottkanten när inbjudan kommer spontant och man kanske skulle vilja ha något litet med sig men tiden inte räcker till.
Ett ljus är ju faktiskt också så mycket mer än bara ett ljus, har ni aldrig blivit förundrad av den varma känslan ett ljus ger?
Eller att det ger en känsla av sällskap, ungefär som när radion eller tvn står på i sitt hörn, ljuset står där och lyser upp, lågan rör sig, ljuset fladdrar och lever.

Välkommen till vårat café

I vårt café kan man äta och dricka sig nöjd, medan man blickar ut över butiken.
För den hungriga har vi pajer, grillade smörgåsar, kalla smörgåsar, soppa, sallad och lite mer därtill.
För den sötsugna har vi ett sortiment som varierar lite med både nymodigheter, klassiker, olika smakkombinationer och lite efter säsong.
Vi har många alternativ för den som söker något bakat utan gluten.

Varmt välkomna till oss!