Köpinformation

Köpvillkor för privatperson

 

Kortbetalning

Vi har företaget Payson som betalningslösning med kort för att du som kund ska kunna genomföra säkra kortbetalningar i vår e-butik. Det är mycket säkert att betala med Payson jämfört med många andra betalsätt på nätet. Skälen till detta är flera men grunden är att de använder en säker teknik i alla led från deras betalservrar via webbplatserna och till dig. Vidare har Payson hög fysisk säkerhet och dessutom använder de SSL/kryptering och kontroll mot manipulation av URL, priser mm, och checksummekontroll med MD5 samt en genomtänkt filosofi beträffande lösenord, skydd av personliga uppgifter o.s.v.

Det allra viktigaste vid betalning med kort, är att betalföretaget och den säljande sajten inte sparar ditt kortnummer eftersom det är orsaken till de flesta kortbedrägerier på Internet. Därför sparar de ALDRIG några kortnummer och därför kan ingen bedragare komma åt ditt kortnummer varken hos Payson eller hos Ljustorget när du använder vårt system. Din säkerhet är viktigt för oss!
Fast frakt 89:- inkl. moms samt summan på din beställning är det enda du betalar vid kortbetalning. (gäller endast Sverige)

Orderbekräftelse

När du har genomfört ett köp hos Ljustorget så skickas en orderbekräftelse automatiskt till den e-post adress som du har angett. Om du använder Hotmail eller liknande e-post program så se till att ditt skräppostfilter är inställt på låg. Om annan inställning kommer inte vårt e-post meddelande fram. Om du inte har fått någon orderbekräftelse skickad till din e-post så kan du logga in på vår hemsida och kontrollera att din order har blivit registrerad. Där kan du även beställa en ny orderbekräftelse.

Minsta ordervärde

Vi har minsta ordervärde 200:-

Ångerrätt – 14 dagars öppet köp hos Ljustorget

Vi tror att du kommer att vara nöjd med vilken vara du än köper hos oss, men eftersom vi vill att du som kund i lugn och ro ska kunna besluta om du vill behålla varan eller inte så erbjuder vi alltid 14 dagars öppet köp på våra produkter. Du har också alltid rätt att häva ditt köp om varan är slut. Ångerfristen gäller på allt i e-butiken. För att Öppetköp ska gälla måste varan vara oanvänd och returneras i sin originalförpackning.
Om du utnyttjar din ångerrätt och returnerar som postpaket eller brev får du själv betala för returportot. Du står för transportrisken. Fyll i retursedeln som bifogas ditt paket, skriv vad du returnerar. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad betalar vi inom 30 dagar tillbaka det belopp du betalat för dina varor. Vi betalar tillbaka pengar till ditt bankkonto, ej på något annat sätt. Vi betalar ej tillbaka portot, utan endast vad du betalade för dina varor.

Bytesrätt/Reklamation/Retur

Du betalar endast returavgiften om du byter till annan färg eller storlek, annars tillkommer avgift som vid ny order. Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi för frakten. Gäller det en använd vara, så ta först kontakt med Ljustorget. När vi fått tillbaka varan och konstaterat att den inte är skadad, betalar vi tillbaka det belopp du betalt inom 30 dagar från mottagandet av ditt paket. Vid byte eller retur står du för transportrisken. Vi betalar endast tillbaka pengar till ditt bankkonto, ej på något annat sätt.

Du har betalt men varan har tagit slut hos oss

Om en vara är slut hos oss så kan det ta lång tid innan vi får in den igen och då måste vi antingen häva köpet och betala tillbaka pengarna eller om vi kan skicka en annan likvärdig vara tex. i annan färg.

Restnoterade varor

Restnoterade varor levereras inte. Detta på grund av att varorna kan vara slut hos leverantören. Vi förbehåller oss för eventuella slutförsäljningar.

Information på vår shop

Vi förbehåller oss för tryckfel, fel i information, samt fel i specifikation, på samtliga varor i vårt sortiment. Bildinformation på våra sidor skall ses som illustrationer, vilket innebär att vi ej kan garantera att bild återger varans exakta utseende eller färg. Det kan tex. bero på att det är svårt att återge färgen exakt på ett foto eller eftersom det är ett hantverk så varierar oftast färgbaden något för varje gång som den blandas till.

Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.